julen o så

Då var julen över för i år. Den har varit mysig och underbar. Jag och min syster har tillbringat, som alltid, julen i Mangskog med våran moster och kusiner. Alla barn var förväntansfulla och det är en härlig känsla, då man själv längtar lite extra mycket till julafton. Dagen innan den-stora-dagen hjälpte jag till med en del av maten. Jag gjorde Janssons och köttbullarna. Mina köttisar blev jättegoda, åt som aldrig förr tror jag! :)
Julafton är alltid spännande och man väntar och väntar på att tomten ska komma. Nu råkade det ju vara så att jag var tomten, men efteråt har man själv några julklappar som väntar på att få öppnas.
För första gången såg jag inte Kalle Anka. Det var inget jag längtade till heller.
Innan det var dags för tomtens entré så åt vi massa god mat, som hör julen till. Anna gjorde en massa julgodis som var tänkt att man skulle få i sig, men det gick inte så jättebra efter maten. Fast det är klart, lite då och då smååt man väl! :)
Julklappar brukade mamma säga att man får när man har varit snäll. Men jag är aldrig snäll men jag fick paket ändå. I de inslagna paketen fanns det badrock, hygiengrejs och lite annat.
juldagen kom vi hem. Emma ska vara hos mig nu fram till den 28:e, eftersom hennes ff är utomlands.* Under kvällen tvättade jag.* Jag och Emma glodde på TV och pratade om allt och ingenting precis som om det vore tusen år sedan vi sågs sist. Sen vart klockan så mycket att det var dags att sova.
Idag så är det ju annandag jul, jag stör mig på att det finns en annandag jul, att dra ut så på allt. Idag har jag haft en trevlig dag med Ronja och Frida. Vi har bara suttit och snackat dynga och druckit te! :) Det var verkligen kul att träffa dem igen. Annars idag då, blir att tvätta resten som jag inte hann göra igår. För övrigt blir det lugnt.

Jag vill att det ska bli måndag hukkspukks. Då ska jag nämligen till storstaden Stockholm. Längtar efter att få träffa mitt hjärta! <3 Vi ska ju också fira nyår där, vet inte vad det blir än men någonting blir det väl!
Vi ska ta oss en runda inne i Täby C, då ska jag passa på att kolla efter en klänning jag ska ha på nyårsafta!

Just nu sitter jag här bloggar och tittar på Simpsons emellanåt. Ska snart sätta fart på mig själv och börja städa. Jag har börjat men inte avslutat, ungefär så det brukar se ut. Senare ikväll dyker väl syrran upp och då ska vi äta tacos och titta på film har vi sagt. Lånade med mig några filmer från Anna, får hoppas att det är ngt sevärdigt.

Tänkte lägga ut bilder också, men först måste jag lägga in dem på datorn, det finns det ingen lust till.
Ha det gött! / S



 


our little christmas

Eftersom jag o Markus inte ska fira jul ihop så hade vi våran lilla jul igår tillsammans.

Början av dagen tog vi oss en trip till edsvalla, närmare bestämt ÖoB. Där fann jag lite fler julklappar till barnen i Mangskog. En persons julklapp gick i sönder, så det fick jag köpa nytt. Vi va inte så långvariga där, efteråt åkte vi hem och slog in allt. Sen så var det dags för våran lilla jul!
Jag visste va ett av paketen var så Mackan så åt mig att se förvånad ut när jag öppnar det. Jag öppnade, och i där fanns det kockknivar! :) Jag blev superduper glad, för det är någonting som behövs och jag kommer ha stor användning av.
-Öppna de andra... Men du får öppna det största sist. Tillägger han.
I detta paket fick jag duntofflor! :)
Jag ville ju även att han skulle öppna sitt, jag är student och fattig så därför blev det inte allt för mycket från mig, han fick kallingar o hygiengrejs.
- Öppna det sista nu då...
Jag öppnade sakta men säkert eftersom han var så dryg när han öppna sitt. Jag menar, fort ska det gå.
Sist men inte minst fick jag en badrock!
Blev jätteglad för allt!


Imorgon åker jag till Arvika. Det ska bli skoj. Tanken hade varit från början att Emma skulle vara hos mig fram tills i morgon egentligen, men hon blev hämtad i fredags istället. Men hon åker med intill Karlstad imorgon ändå så jag får lite sällskap.


Från det ena till det andra, fyfan vad jag hatar Anna kvack kvack. IDIOT KÄRRING, GAAAAH! Den äckliga varelsen gör ingen nytta här på våran planet. UUUh , skulle lätt kunna mörda henne. Ni får tycka att jag använder lite väl hårda ord, men när det gäller henne så är det ganska snällt sagt av mig.


Nej, nu ska jag hitta på något innan jag går under.

Ha det gött! / S








behind every great man, there is a woman

Efter en tids nedräkning har vi kommit en bra bit på vägen. Imorgon är sista skoldagen för i år. Jag skulle ha skippat skolan imorgon egentligen, men kom på att jag har några viktiga papper kvar som jag behöver.
  • Skolan idag har varit ganska rolig. Jag hamnade oförväntat i Rangela tillsammans med Elin, Sara, Sofie, Anneline och Vegard. Jag och Anneline jobbade ihop och vi gjorde räkcocktail som förrätt.
    Även om dagen har varit rolig så har den ändå varit mysko. Alldeles tyst i köket och vi alla var (så gott som) lugna. Det är inte ofta det händer.

Nu vet jag inte riktigt vad som har hänt med vintern. Det är fruktansvärt kallt ute helt plötsligt. Det har blivit ngn slags "Svensk" vinter nu av ngt slag. Men det är underbart. Iaf nu när snön ligger kvar!
Det trodde jag inte heller, att vi skulle få snö. Men när man minst anar det så händer det ... ヅ

Nuså har karln äntligen dragigt på mingiporna! För att igår så köpte han sig en 40" lcd tv och ett surroundsystem.
Så nu är han väl glad ett halvår till då han kommer på att köpa ny bil. Nej, men jag vet inte, glad är han iaf! :)

Idag tvättar jag. Gjorde det igår också. Tycker inte att det är så speciellt roligt men det är ju sånt som behöver att göras.
  • Ska ta några bilder på lägenheten också. Den ser ju inte ut som den har gjort tidigare kan jag ju säga. Nu är det mer s k stil på det hela!

Nepp, nu ska jag ta tvätten och sen gå ut o gå i vintermörkret. Ha det gott allesammans! :)


Bakom varje bra man finns en kvinna.

:-)





Jag kan ibland tårar fälla,
jag gör det inte för att gnälla

Jag kan ibland på mungipan dra,
ett bra tecken på att jag är gla'

Jag kan ibland sura miner ha,
förmodligen för att det va ngt dumt du sa

~ Jag älskar dig ~





with every bit of me

Lördag eftermiddag, känns precis som om klockan inte rör sig en millimeter. Lite drygt faktiskt nu när man inte har något att göra.
Men under dagen har mamma och syster varit här. Innan de kom bakade jag chokladmuffins. Bjöd dem på det och bullar som jag bakade tidigare i veckan. Vi satt och pratade en del och sen så kollade vi på film, det blev "Patrik 1,5". En väldigt bra film.

Nu sitter jag här framför datorn (givetvis, va inget nytt) och kikar runt på tråkiga hemsidor och bloggar lite grann. Fattar inte hur jag ska göra med min desgin. Den vill ju inte bli så jag vill ha den, den irriterar mig.

Imorgon ska vi hälsa på moster med familj i Mangskog! Det ska bli kul. Träffa alla små hulliganer till kusiner! :) (A) Även resten av familjen såklart.
Fasiken, på måndag missar jag ytterligare en skoldag. För då ska jag göra något riktigt roligt, jag ska nämligen till barnmorskan klockan 10.00. De flesta vet ju redan varför, ni som inte vet, synd för er.

Annars har helgen varit lugn så här långt. Igår va jag hem till mamma en sväng. Senare kom Markus dit också, å då drog vi till IKEA o Bergvik. Mamma skulle handla. Den här gången köpte vi ljus, typ bara.

Blir ett kort inlägg idag , ha det så fint fint!

/ S

Reason To Cry

Imorse var en av mina absolut värsta dagar. Jag mådde skit, inte som huvudvärk (etc), jag hade en stor klump i magen och kände bara för att lägga mig och sova tills det gick över.
Jag hann precis att göra mig iordning innan jag kände att det inte skulle bli någon skola idag för min del. Strax därefter ropade sängen på mig. Tårar föll, men somna snabbt.
Stannar hemma imorgon också, känner att jag behöver det.

Under dagen som varit idag har det inte hänt ett dugg. Har suttit inne och bara glott på TV och slöat framför datorn. Förvisso att jag lagade mat, men äta måste man, ser inte det som ngt göra just för tillfället.
Jag har försökt att plocka bort lite saker runt omkring i lägenheten, men orken har inte riktigt funnits där. Får ge det en chans imorgon igen.

Igår var jag och Markus på en liten shoppingrunda, givetvis väntade IKEA, eftersom den berömda körven finns där. Fyndade tv-bänk och lite annat smått och gott.
Senare åkte vi till Gengåvan faktiskt, hade tänkt att kolla tomtar, hittade två stycken man ska ha ljus i. Markus fann sig två pussel, så nu sitter han pusslar ihop en tomte på 1000 bitar! Får ju inte glömma att jag köpte mig en julgransfot, viktigt nu så här dags! Hamnade snabbt på rusta och köpte julgransbelysning också! =) Får se när granan tar sig plats här, inte allt för sent iaf.

På lördag kommer min kära syster och mamma på besök. Vet inte om vi ska bjuda på mat eller fika. Får höra med karln vad han säger. Klockan ett är det sagt, så det ska bli skojsigt tycker ja!

Nästa fredag slutar vi skolan för den här terminen, sen är det en termin kvar.
Måste rycka tag i mig själv snart och ta tag i ALLT som jag ligger efter i.
På onsdag har jag ett prov i samhäll, ett i svenska. På tisdag har vi redovisning i Mat & Religion, ett arbete skall göras innan dess. Har inte gjort ett dritt.
Det som jag och Elin ligger + med är ju projektarbetet. Det är ingen bråttska så sett. Känns skönt.
Har ju dessutom religionen kvar sen 2:an, men jag får helt enkelt ligga i så jag blir färdig.

Snart ska jag hoppa in i duschen och sen kanske kolla på film. Men så fort jag säger att jag ska glo på film blir det aldrig av, oftast. Vill se Madagaskar.
Jo, tidigare idag tittade vi på Mr. Woodcock. En riktigt bra film, se den om ni inte redan sett den, eller se den en gång till helt enkelt! ;)

Nej, nu får jag ge mig!

Hade allesammans!

/ S


seriösare än seriösast.. går det?

Mörkret gör att man blir tröttare än vanligt.
Det är mörkt när jag åker hemifrån på morgonen, det är mörkt när jag åker hem på eftermiddagen.
Vad gör man när det är ljust?
Sitter inne på någon lektion och stirrar in i väggen?
Tja, låter rimligt.

December månad och det känns precis som om det skulle vara oktober. Alldeles för varmt för att vara december. Vet inte exakt vad man kallar det, men är det svensk vinter? Vi har ju även den berömda svenska sommaren. Den påminner svagt om vintern. Jag längtar enormt efter snön. Vackert när det faller stora, vita flingor. När det väl lagt sig på marken då man hör när det knastrar under fötterna! Mysigt! :)
Hoppas att den riktiga vintern kommer snart så man kan bli ett litet barn "på nytt". Jag ser fram emot att åka pulka, göra snöänglar/snögubbar/snölyktor, ha snöbollskrig! Jag har aldrig gillat att själv bli mulad (etc) men jag mular och kastar gärna snö på andra. Det chockerar nog ingen, men det struntar jag i.

Idag åker Ariel. Jag tyckte hon var oerhört bra tills hon inte "pallade" tryckte längre. Dave vinner Hell's Kitchen. Börjar om 20 minuter. Ska ladda med lite kvällsmat och filt!

Nu är det absolut inte alls lång tid kvar. 6 månader och 2 dagar kvar tills vi tar studenten. Jag har lite panik men även efterlängtan. Äntligen är det dags, bara dessa år har svept förbi med vinden. Begriper det inte.

Nuså, ha det fint fint allesammans .

/ S

2:a december

Det har gått fem månader.
Fem månader sedan jag o Elin var på Arvikafestivalen.
Fem månader av kärlek.
Mycket hände för fem månader sedan.

Jag sluter mina ögon och drömmer mig bort. Jag vill leva i en annan värld än den jag lever i idag.
Jag dagdrömmer som jag lever i lyx. Drömmar som aldrig kommer att bli sanna.
Inatt hade jag en dröm som jag önskar kunde ha varit sann; jag mötte Gordon Ramsay, var i Japan och hade klarat halkbanan. Vaknade upp och blev till och med besviken.

Om 22 dagar är det julafton. Fy sjutton vad tiden går undan, vart har år 2009 tagigt vägen?
Jag längtar precis som ett litet barn. Inte för julklapper o diverse, just för att få umgås med familjen i Afrika. Det är det jag ser fram emot mest.
Jag har hunnit köpt nästan alla julklappar, jag har bara Timmy & Angelica o pappa kvar. =)

Imorgon är det julbord på skolan. Ví börjar 13.00 och slutar 22.00 (ev. 23.00). Känner mig inte så pigg inför detta, men får hoppas att även de timmar flyter förbi.

Just nu väntar jag på min kära syster. Hon är nog här närsomhelst. Blir att sitta och babbla och baka lite kanelbullar. Har börjat med sockerkaka, mums! Hoppas på att den blir bättre än den förra jag gjorde! :)

Nej, jag ger mig med bloggandet för den här gången.
ha det .